Польські фермери тимчасово розблокують один з пунктів пропуску

Польські фермери пропускають вантажівки в Україну, але не припиняють блокаду транспорту на виїзд

Фермери з Польщі на пункті пропуску "Дорогуськ" дали згоду на пропуск вантажівок в Україну, але залишають блоуаду на виїзд з нашої країни. Про це повідомив лідер протесту Войцех Лось.

За його словами, фермери з польської сторони будуть пропускати вантажівки чергами до кордону, але це не означає, що блокада закінчується.

«Це жест від нас до українських водіїв, щоб вони могли повернутися до своїх родин і до своєї країни, яка все ще перебуває у складній ситуації, у час війни, і змушена протистояти Росії», - сказав він.

Лідер протесту нагадав, що фермери вже 35 днів блокують кордон з Україною і зазначив, що ніхто не звертається до них з пропозиціями, але вони налагодили діалог з муніципалітетом Дорогуська та водіями, щоб дозволити їм повернутися додому.

Протестники не повідомили, як довго пункт пропуску буде розблокованим.

Причина проблем польських фермерів - експорт з Росії та Білорусі

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що 90% українського експорту йде через порти Чорного моря та Дунаю. Він підкреслив, що причиною проблем польських фермерів є експорт аграрної продукції з Росії та Білорусі, а не з України.

Україна та Польща проводять переговори щодо тимчасового закриття кордону для товарообігу. Польський прем'єр Дональд Туск анонсував сільськогосподарський саміт у Варшаві, де він зустрінеться з лідерами протестувальників.

Читайте також:

  • Фермерам у ЄС стане краще? Член Єврокомісії повідомив, на які законодавчі зміни чекати
  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце
  • Україна та Польща. Як подолати нинішні труднощі у відносинах?
  • Хто винен у блокаді українсько-польського кордону: поляки дали відповідь