Польські фермери заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери заблокували кордонний пункт пропуску "Корчова-Краковець"

Польські фермери заблокували в умови світлого дня вівторка, 13 лютого, шостий пункт пропуску на кордоні з Україною "Корчова-Краковець". Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За попередньою інформацією, надісланою українським прикордонникам польськими колегами, блокада триватиме одну годину.

У свою чергу, речниця Львівського прикордонного загону Кучковська повідомила, що на момент блокування очікування найбільше стосувалися пункту пропуску "Корчова", де утворилася черга з 970 вантажівок.

Блокада п'яти пропускних пунктів на кордоні з Польщею

Налічується п'ять пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, де протести фермерів з Польщі призвели до призупинення роботи. Це пункти "Дорогуськ-Ягодин", "Зосин-Устилуг", "Гребенне-Рава-Руська", "Шегині-Медика" та "Долгобичув-Угринів".

Нагадаємо, що 11 лютого польські фермери розсипали зерно з декількох українських вантажівок біля пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Міністерство аграрної політики та продовольства України намагається заперечити навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками та висловлює рішучу засуду.

У подальшому, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив Україну за інцидент з зерном.

П'ять пунктів пропуску заблоковано, у чергах стоять понад тисячу вантажівок

Станом на ранок 13 лютого, через протести польських фермерів закрито п'ять пунктів пропуску на кордоні України та Польщі. У чергах стоять більше тисячі вантажівок.