Польські спецслужби арештували дев'ятьох підозрюваних у роботі на РФ

Польські спецслужби арештували дев'ятьох підозрюваних у роботі на РФ

Арештовано дев'ять осіб за підозрою у диверсіях

Спецслужби Польщі заявляють, що затримали дев'ять осіб через підозри у причетності до диверсійних актів у країні. За словами прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, ці дії здійснювалися на замовлення Росії.

Дев'ять підозрюваних, на думку прем'єра, є найманцями з України, Білорусі та самої Польщі. Триває міжнародне розслідування, зараз уряд не може розголошувати більше деталей з причин безпеки.

«Якщо буде така можливість чи потреба, ми будемо говорити про це публічно. Але наразі триває не лише розслідування, а й широкомасштабна акція з ліквідації такого роду загроз. Це також означає затримання будь-яких інших потенційних злочинців», - сказав Туск.

Ця справа - дуже серйозна, стверджує прем'єр. Крім Польщі, її розслідування також поширюється на деякі європейські країни, включаючи Литву, Латвію, Естонію та Швецію.

Туск підкреслює, що співпраця з союзниками та сусідніми країнами є надзвичайно важливою в цій справі, і він задоволений роботою спецслужб.

Плани шпигунської мережі

Нагадаємо, що раніше у Польщі була припинена робота шпигунської мережі, яка працювала на ФСБ Росії. Виявлено плани знизити з рейок потяги з військовим транспортом в Польщі та Україні.

Також агенти РФ вербували мігрантів для бою на Донбасі.

Читайте також: