Польський генерал запропонував депортувати українських чоловіків з Європи: МЗС Польщі відповіло

Польський генерал пропонує депортувати українських чоловіків з Європи

Польський генерал Вальдемар Скшипчак запропонував уряду усіх українських чоловіків з Європи депортувати в рамках підтримки Києва. Про це повідомляє польське видання Onet.

Це має бути ініціатива для урядів у Варшаві, Парижі, Празі та де б вони не були. Ці уряди повинні допомогти Києву їх депортувати

Журналісти звернулися до МЗС Польщі та отримали  відповідь. «Щодо питань призову українців, які перебувають за кордоном, зокрема на території Польщі, ми усвідомлюємо поточну ситуацію та проблеми, які вона створює для української сторони».

Наразі там розглядають питання, «як можуть підтримати українську сторону». «Оптимальним рішенням було б врегулювати ці питання на європейському рівні», – додали в МЗС.

За даними видання, МВС Польщі жодних робіт у цьому напрямку не веде.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що чоловіки мобілізаційного віку мають перебувати в Україні – воювати чи працювати та сплачувати податки. Також глава держави заявив, що чоловіки призовного віку, які незаконно виїхали з України, мають повернутися.  Володимир Зеленський також нагадав, що зарплата одного військового – це податки від 6-8 українців, які працюють.