«Полтавський танк». Хижняк здобув для України третє золото Олімпіади у Парижі

Танк Полтави у Парижі
Танк Полтави у Парижі

Український боксер Олександр Хижняк сьогодні, 8 серпня, став третім тріумфатором Олімпійських ігор у Парижі за Україну.

У фіналі турніру у ваговій категорії до 80 кг Хижняк переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая.

Бій складався доволі складно для Олександра. Перед останнім раундом рахунок був нічийний на записках суддів. Але Хижняк впевнено виграв третій раунд і здобув олімпійське золото.

29-річний боксер з Полтави народився й проживає в цьому місті. У нього є прізвисько "Полтавський танк" через його стиль бою. Його батько, Олександр Хижняк-старший, є його тренером.

Нагадаємо, що у 1/8 фіналу Хижняк переміг боксера з Бахмута, який представляє Угорщину.

У 1/4 фіналу український боксер впевнено переміг бразильця Вандерлея Перейру.

У матчі 1/2 фіналу полтавчанин у складному поєдинку переміг кубинця Арлена Лопеза Кардону. У першому раунді українець володів перевагою, але судді чомусь віддали в ньому перемогу саме кубинцю. Але Хижняк продовжив проводити поєдинок на дуже високому рівні і здобув підсумкову перемогу.

Нагадаємо, Хижняк є срібним призером Олімпіади в Токіо, де у 2021 році він програв бразильцю Єберу Соузі через нокаутуючий удар.

Фехтувальниця Ольга Харлана здобула першу нагороду Олімпійських Ігор у Парижі для України, перемігши представницю Південної Кореї Себін Чої в поєдинку за третє місце.

Літні Олімпійські ігри відбуваються у Парижі і 16 інших містах Франції, а також на острові Таїті. Це останні ігри під проводом президента МОК Томаса Баха.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також