Помер актор Олександр Ширвіндт – зірка фільму «Іронія долі»

Помер актор Олександр Ширвіндт

На 90-му році життя пішов із життя радянський актор та народний артист Російської Федерації Олександр Ширвіндт. Українському глядачеві він відомий за роллю у фільмі "Іронія долі або з легким паром!" і своїм незаконним відвідуванням окупованого Росією Криму, через що його внесли до бази даних "Миротворець". Про це пишуть росЗМІ.

Помер актор у московській лікарні. Попередньою причиною смерті стали проблеми з сердцем. У 2019 році Олександр Ширвіндт переніс операцію, після якої йому встановили кардіостимулятор.

Роком пізніше актор перехворів на пневмонію, спричинену ковідом, а влітку 2022-го Ширвіндту діагностували стенокардію. Тоді знаменитість почав задихатися та був врятований лікарями швидкої.

Кар'єра Олександра Ширвіндта

Свою кар'єру в театрі та кіно Ширвіндт розпочав у 1956 році. Знявся у понад 60 художніх фільмах, грав у театрах Ленком, Московському драмтеатрі на Малій Бронній та Московському академічному театрі сатири. Крім акторської кар'єри Ширвіндт був відомий своїми режисерськими та сценарними роботами у театрі.

Ширвіндт керував Московським театром сатири з 2000 року, раніше 30 років служив там як актор. 2021 року артист пішов з цієї посади.

Відношення до України та Криму

Нагадаємо, російський актор, художній керівник Московського академічного театру сатири Олександр Ширвіндт неодноразово їздив з гастролями до окупованого Криму, через що йому заборонили в'їзд до України. Він не визнавав півострів "ані російським, ані українським".

Після заборони на в'їзд в Україну актор зізнавався, що "відчуває фізіологічну втрату" і дуже сумує за українськими містами - Києвом та Одесою. Але разом із тим, за його словами, його поїздка в Крим - не є приводом для заборони на в'їзд в нашу країну. А сам Крим Ширвіндт називав ні українським, ні російським, а "своїм".