Помер італійський модельєр Роберто Каваллі

У п'ятницю, 12 квітня, помер відомий італійський модельєр Роберто Каваллі. Про це повідомила газета Corriere della Sera.

Роберто Каваллі помер сьогодні у Флоренції. Відомо, що італійський дизайнер одягу тривалий час хворів, проте більше подробиць не розголошують. Йому було 83 роки.

Статки італійського дизайнера оцінюють у понад 400 млн фунтів стерлінгів ($477 млн).

У нього залишилося шестеро дітей, наймолодшому з них – трохи більше року. Його останньою дружиною була шведська модель Сандра Нільсон.

Що відомо про Роберто Каваллі

Каваллі, який народився у Флоренції 15 листопада 1940 року, розпочав свою кар'єру модельєра у 70-х роках минулого століття. Тоді він запатентував процес друку на шкірі, а в 1972 році представив свою першу колекцію на паризькому показі. Він також відкрив свій перший магазин у Сен-Тропе (Франція), де продавав вживані та перероблені джинси у своєму особливому стилі.

У 1998 році дизайнер створив лінію Just Cavalli, яка містила чоловічий і жіночий одяг, аксесуари, оптику, годинники, парфуми, спідню білизну і пляжний одяг.

Було відкрито багато магазинів Роберто Каваллі у різних країнах, включаючи Італію, Францію, США, Велику Британію, Мексику, Кувейт, Ліван, Саудівську Аравію, ПАР, Бразилію, ОАЕ, Індію, Угорщину та Україну.

У 2002 році Каваллі відкрив своє перше кафе-магазин у Флоренції, прикрашений його фірмовими анімалістичними принтами.

Незважаючи на зростання продажів, у 2014 році бренд Роберто Каваллі почав зазнавати щорічних збитків, головним чином через порушення договорів забезпечення боргів. У 2015 році сім'я продала 90% компанії інвестору, який спеціалізується на італійському бізнесі. У березні 2019 року компанія подала заяву про банкрутство, а пізніше в тому ж році її придбав дубайський девелопер Vision Investment Co.

За словами The New York Times, серед відомих клієнтів Роберто Каваллі були такі акторки, як Бріджит Бардо і Софі Лорен. Вони високо оцінювали його стиль, який відзначався «любов'ю до розкіші, але ніколи не втрачав свій унікальний погляд».

В березні минулого року Роберто Каваллі та його кохана Сандра Бергман стали батьками сина на 82-му році життя. Вони назвали його Джорджіо.