Помер легенда світу моди та редактор «Vogue» Андре Леон Теллі

Американський журналіст у галузі моди, легендарний редактор журналу «Vogue» Андре Леон Теллі помер 18 січня. Він помер у віці 73 років у місті Уайтт-Плейнс штату Нью-Йорк. Причина смерті не розголошується.

Модній промисловості Андре Леон Теллі присвятив 40 років свого життя. Він був одним з найвпливовіших і найвідоміших персон світу моди.

У fashion-журналістиці Адре Леон з'явився у 1975 році у виданні Енді Уорхола The Interwiew. Після роботи він перейшов у «Women's Wear Daily». Потім працював у журналі «W» близько п'яти років.

З 1983 року модний журналіст обійняв посаду директора з новин моди в журналі «Vogue».

Окрім вищезгаданих видань, Андре Леон встиг попрацювати ще в журналі Numéro Russia, а також модним консультантом Мішель Обами, правою рукою Ганни Вінтур, суддею в популярному шоу «Топ-модель по-американськи».

Весною 2017 року Теллі став вести власне шоу на радіо, яке присвятив моді та поп-культурі.

Андре Леон Теллі був і актором кіно. Він виконав епізодичні ролі в серіалах «Секс у великому місті» та «Імперія», взяв участь у документальних фільмах про моду «Вересневий випуск» та «Валентино: останній імператор».

Теллі запам'ятався світові яскравими образами, талановитими роботами та креативним мисленням, завдяки чому він став справжньою іконою стилю.