Померла акторка Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел

Меггі Сміт - акторка у ролі професорки Макґонеґел
Меггі Сміт - акторка у ролі професорки Макґонеґел

Українська актриса Меггі Сміт померла у віці 89 років. Вона стала відомою завдяки фільмам про Гаррі Поттера та серіалу "Абатство Даунтон". Про це повідомила її сім'я.

Як зазначили сини акторки, Сміт померла в лікарні рано вранці 27 вересня. "Будучи дуже закритою людиною, вона була з друзями і сім'єю в останній момент. У неї залишилося двоє синів і п'ятеро внуків, які дуже сумують за своєю матір'ю і бабусею", - зазначили в заяві сини.

Хронологія життя Меггі Сміт

Меггі Сміт навчалася в Оксфорді, де й почала кар'єру на сцені. Її перша професійна роль в театрі - Віола у "Дванадцятій ночі" Шекспіра (1952). З 1959 року вона виступала в театрі Олд Вік, спеціалізуючись на шекспірівських постановках. У 1960-ті роки вона також грала в Королівському Національному театрі.

У кіно Меггі Сміт зазвичай грала суворих і характерних персонажів. Вона знялася в таких фільмах, як "Нікуди іти" (1958), "Розквіт міс Джин Броді" (1970), "Каліфорнійський готель" (1979), "Битва титанів" (1981), "Кімната з видом" (1985), "Девід Копперфілд" (1999), "Чай з Муссоліні" (1999) та інші. Вона також знялась у всіх фільмах про Гаррі Поттера і стала одним із найвпізнаваніших образів у серіалі "Абатство Даунтон".

Дуже сумно прощатися з такою талановитою актрисою. Вона залишить по собі слід у світі кіно та театру.

Читайте також

Картину Ван Гога продали за понад $32 млн
сьогодні, 20:32 3 переглянули
Картину Ван Гога продали за понад $32 млн