Помічник депутата Бундестагу залишає посаду після розслідувань про його зв’язки з ФСБ

Політтехнолог Сергієнко покинув посаду помічника німецького депутата

Російський політтехнолог українського походження Володимир Сергієнко оголосив про своє рішення покинути посаду помічника депутата Бундестагу Євгена Шмідта. Про це Шмідт повідомив у Facebook. Сам Сергієнко працював на депутата, щоб допомогти російськомовним громадянам, які стикалися з ворожістю ЗМІ через війну в Україні.

"Володимир Сергієнко вчора повідомив мені, що припинить свою діяльність заради мене. Компанія, що розгорнулася проти нього у ЗМІ, унеможливлює продовження його роботи. Я поважаю його рішення", - написав Шмідт.

Депутат також заявив, що подасть до суду на видання Bild, яке опублікувало статтю про Сергієнка. Раніше відомо було, що Сергієнко намагався зірвати постачання бойових танків в Україну і є агентом російської розвідки.

Розслідування журналістів

Сергієнко потрапив у поле зору журналістів-розслідувачів, які виявили його листування з російськими оперативниками. Він також відвідав Росію багато разів і змовлявся з ФСБ щодо припинення німецької безпекової допомоги Україні.

Звинувачення та відмова

Сам Сергієнко відрікся від звинувачень і вважає їх неправдивими. Він заявив, що не знає імовірного оперативника ФСБ та ніколи не співпрацював з Росією. Німецька влада тимчасово заблокувала його перепустку до Бундестагу і намагається позбавити його німецького громадянства.