Поминальні дні: поліція посилить перевірки біля кладовищ

Українські правоохоронці закликають громадян обмежити час перебування на кладовищах у поминальні дні та дбати про свою безпеку. За даними Нацполіції, більше 12 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати правопорядок біля кладовищ у цей період. Особливо важливо слідкувати за повідомленнями про повітряну тривогу та негайно шукати укриття, оскільки на кладовищах немає закритих приміщень. Ті, хто проживає в регіонах із вибірковою забороною на відвідування кладовищ (Житомирська, Донецька, Херсонська та Харківська області), також мають бути уважними та обережними. Усі інші кладовища в різних регіонах країни визначили безпечні місця для відвідування у цей час.

Правоохоронці також закликають громадян уникається відвідування кладовищ у прифронтових регіонах через загрозу безпеці. Також необхідно сприймати серйозно сигнали повітряної тривоги та відразу перейти до укриття, оскільки можливі обстріли з боку ворога. У разі виявлення вибухонебезпечних предметів, наявності підозрілих осіб або будь-яких підозрілих ситуацій, слід негайно звертатися до профільних служб чи правоохоронців, які здійснюють службу біля кладовищ.

Зазначимо, що вже триває 807-й день повномасштабної війни в Україні. Останньої ночі російські окупанти знову атакували Україну за допомогою 10 безпілотників типу Shahed. Щоправда, всі ці безпілотники були знищені силами та засобами протиповітряної оборони України.