Понад 600 загиблих: розвідка підтвердила втрати росіян у Білгородській та Курській областях

Головне управління розвідки міністерства оборони України повідомило про значні втрати російських військ. За словами представника управління Андрія Юсова, під час рейдів легіону "Свобода Росії", Російського Добровольчого Корпусу та Сибірського батальйону в Білгородській і Курській областях загинуло більше 600 осіб, ще понад 800 отримали поранення.

"Ворог продовжує проводити наступальні дії на окремих ділянках, але це допомагає відволікти його сили і засоби від українського кордону і звернути увагу на інші важливі території для Путіна. Легіон "Свобода Росії", Російський Добровольчий Корпус і Сибірський батальйон оголосили про втрати ворога. Ми можемо підтвердити ці серйозні цифри. Це більше 600 вбитих і понад 800 поранених окупантів, а також 20 бронемашин, БТР, БМП і 7 танків. Тобто це серйозні втрати на ділянці, яка вже була оголошена закритою і захищеною", - зазначив Юсов.

До речі, легіон "Свобода Росії" повідомляє, що у рамках обмеженої військової операції в Курській і Білгородській областях вдалося взяти в полон 27 російських солдатів і завдати значних втрат російським військам, у тому числі 613 вбитих, 829 поранених і знищення військової техніки.

Як відомо, 12 березня легіон "Свобода Росії", Російський Добровольчий Корпус і Сибірський батальйон увійшли до Курської та Білгородської областей в рамках спільної операції.