Понад рік вважався безвісти зниклим. Згадаймо прикордонника Сергія Лакея

Україна вшановує пам'ять загиблого прикордонника Сергія Лакея

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Сергія Лакея.

9 березня 2022 року прикордонник Сергій Лакей загинув у бою з російськими окупантами біля села Терни на Донеччині. Понад рік його вважали зниклим безвісти, але тепер його тіло знайдено та ідентифіковано. Захиснику назавжди 34.

Сергій народився в Хмельницькій області і вирішив стати прикордонником під впливом батька-військового. Він навчався у Національній академії Державної прикордонної служби України та крім своїх професійних якостей також виділявся своєю самостійністю та постійним прагненням до справедливості.

«Такі люди як Сергій, які завжди діють не по шаблону та ніколи не відступають, складають когорту героїв», - його командири.

Служба Сергія Лакея включала виконання завдань у різних регіональних управліннях і на лінійних підрозділах. Він був втомлюватим воїном, який завжди ставав на захист своєї Батьківщини та був активним у виконанні завдань.

На жаль, 9 березня 2022 року зв'язок з Сергієм був втрачений. Його тіло знайшли після року безвісті. Рідні та колеги згадують його як сміливого та висококваліфікованого бійця, який завжди приносив радість після кожної виконаної місії.

Постмортно Сергій Лакей був нагороджений медаллю "Захиснику Вітчизни" та отримав звання підполковника за свою відданість службі. Його поховали у рідному селищі, де також встановили меморіальну дошку на честь його пам'яті.

Україна пам'ятає та вшановує героїв, які загинули за свободу та незалежність держави.