Поповнив однією купюрою криптогаманець на майже 500 тис. грн: у Грузії затримано українця

Криптогаманець з українськими гривнями
Криптогаманець з українськими гривнями

У Тбілісі затримали громадянина України, який поповнив свій криптогаманець на $11,5 тис. за допомогою однієї 100-доларової купюри. Про це повідомляє пресслужба МВС Грузії, пише NewsGeorgia.

Згідно з повідомленням, чоловік використовував спеціальну ламіновану купюру із зображенням 100 доларів для поповнення криптогаманця через криптомати, які розташовані на різних вулицях Тбілісі. Зловмисник зарахував на свій гаманець 30,9 тис. грузинських ларі.

Після скоєння злочину чоловік був затриманий поліцією. На момент затримання він був одягнутий у маску і рукавички, проте правоохоронцям вдалося встановити його особу. У результаті затримання була вилучена уся отримана незаконно криптовалюта, а також маска і рукавички, які виступають речовими доказами.

Проводиться розслідування за фактом крадіжки у великому розмірі, що карається до 10 років позбавлення волі.

Зменшення ціни біткоїна

На початку серпня ціна біткоїна впала до мінімуму за останні п'ять місяців у зв'язку з загальним зниженням на фінансових ринках через побоювання стосовно сповільнення економічного зростання у США, що знизило інтерес до ризикованих інвестицій.

Затримання у Києві

Крім цього, у Києві правоохоронці затримали чотирьох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві іноземця за Bitcoin. Зловмисники планували викрасти іноземця, власника Bitcoin, вартість яких становила майже 7 млн грн.

Поліція стверджує, що підозрювані докладно спланували цей злочин. Вони встановили адресу проживання потерпілого та зачекали його поблизу. Після його повернення додому, зловмисники побили його, силоміць затягнули до автомобіля та вивезли до закинутої будівлі на території Київської області.

Читайте також