Популярні дитячі іграшки у 2023 році

Модні тенденції поширюються не лише на одяг, а й на іграшки. Щороку серед дітей величезної популярності набувають певні фігурки героїв, м’які іграшки, конструктори. Інтернет-магазин «Мама Купи» mama-kupi.ua пропонує широкий асортимент якісних та безпечних розваг для дітей різних вікових категорій. Каталог постійно поновлюється, а всі товари відповідають міжнародним вимогам щодо якості.

Які іграшки хочуть отримати діти у 2023 році

Малюки щиро радіють різним подарункам. Сьогодні ринок товарів для дітей справді насичений якісними та різноманітними товарами. Виробники розділяють іграшки за категоріями: для найменших малят, для дівчаток, хлопчиків, підлітків, товари для колекціонерів. Найбільш бажаними у цьому році для всіх дітей стануть:

  • Фігурки улюблених героїв мультфільмів, онлайн-ігор, коміксів тощо. Мати маленьку копію улюбленого персонажа прагнуть хлопчики та дівчатка, і навіть чимало дорослих людей. Виробники пропонують набори фігурок, тематичні конструкції та настільні ігри за мотивами відомих персонажів.
  • Ляльки. Такі іграшки ніколи не виходять з моди, проте тенденція в моді змінюється, і на прилавках з’являються іграшки з особливостями: у наявності ляльки на візках, з протезами тощо. Завдяки такому тренду у малюків проявляється толерантність до людей різних рас, фізичних особливостей тощо.
  •  Інноваційні розробки. Сьогодні на піку популярності роботизовані іграшки, які розуміють та виконують команди користувача. Такі розваги сприяють розвитку логічного мислення у дитини, креативності, допомагають у навчанні (якщо встановлені навчальні програми).
  • Конструктори. Ці іграшкові набори ніколи не виходять з моди. Lego та аналоги виконані з якісного пластика, а завдяки тому, що деталі з різних наборів підходять одна до одної, можна складати конструкції за власним дизайном та відповідно до своєї фантазії.

Звичайно, популярних іграшок на полицях безліч. Щоб обрати, що саме сподобається малюкові, варто переглянути каталоги різних крамниць.

За якими критеріями слід вибирати дитячі іграшки

Щоб дитячі розваги були радісними та безпечними, потрібно приділити час на вивчення товарів перед покупкою іграшок. Перш за все слід звернути увагу на безпеку продукції. Продавець повинен пред’явити документ, що засвідчує гарантію якості від виробника. 

Оскільки малюки гризуть та часто беруть в рот іграшки і деталі до них, продукція повинна виготовлятися з якісного пластика чи дерева, не може містити гострих кутів, небезпечних елементів тощо. Щоб подарунок сподобався малюкові, необхідно враховувати і віковий критерій. 

Загалом всю продукцію можна розділити на кілька категорій: іграшки для немовлят, дітей до 3 років, дітей до 10-12 років, для підлітків. Хоч сьогодні поступово стираються гендерні стереотипи в різних аспектах життя, все ж деякі вироби більше подобаються дівчаткам, а деякі — хлопчикам.

Необхідно дізнатися інтереси дитини, що її цікавить, про що вона мріє. Якщо потрібно вибрати подарунок для дітей, «які мають все», варто зупинитися увагу на наборах юного дослідника, настільних іграх, експериментах для молодих науковців. Такі розваги допоможуть об’єднати навколо себе родини та компанії дітей.