Популярні країни ЄС знімають обмеження на поїздки

Дедалі більше країн Європи знімають обмеження на поїздки, незважаючи на поширення штаму «Омікрон», оскільки це не запобігає COVID-19.

Швеція, Фінляндія, Норвегія та Данія – серед перших країн, що входять до Європейського Союзу та Шенгенської зони, які вирішили спростити правила в'їзду принаймні для туристів з інших країн ЄС та Шенгенської зони.

Зняття обмежень ґрунтується на трьох факторах:

  1. Штам «Омікрон» легше переноситься хворими.
  2. Громадяни всіх країн втомилися від обмежень, що продовжуються.
  3. Представники охорони здоров'я дійшли висновку, що обмеження на поїздки не запобігають розповсюдженню COVID-19.

Однією з останніх країн, що зробила крок зі зняття карантину, є Швеція, яка з 9 лютого дозволила безперешкодний в'їзд для всіх мандрівників.

Оголошуючи рішення, уряд Швеції заявив, що цей крок є частиною роботи з поетапного скасування заходів інфекційного контролю проти COVID-19.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

«Рішення прийшло слідом за оцінкою Агентства охорони здоров'я Швеції про те, що обмеження на в'їзд більше не є пропорційним заходом інфекційного контролю», – також вважає уряд.

Зняття карантинних обмежень принесе велике полегшення багатьом туристам, а особливо тим, хто працює та живе у північних прикордонних регіонах.

Проте Швеція має намір зберегти обмеження на в'їзд для мандрівників з третіх країн до кінця березня 2022 року.

Фінляндія також припинила весь внутрішній прикордонний контроль з 1 лютого відповідно до оцінки Фінського інституту охорони здоров'я та соціального забезпечення, згідно з якою поїздки не відіграли значної ролі у розвитку епідемії у Фінляндії.

Щодо обмежень на поїздки з третіх країн, поточні заходи поки що діяли до 14 лютого і будуть продовжені на невизначений термін.

Інші країни ЄС також спростили обмеження на в'їзд, зокрема скасувавши обов'язкове попереднє тестування за рекомендацією Ради ЄС, опублікованої 25 січня 2022 року.