Порошенко показав відео бійців УДА, які збили російську "сушку"

Петро Порошенко опублікував відео, яке було зняте бійцями Української добровольчої армії. Один з солдатів вразив російський військовий літак "Су" з пзрк "Игла".

"Хлопці, яким ми передали тренажер для навчання операторів ПЗРК вже навчилися і збили російський літак СУ. Це така правильна інвестиція) Дякую Українській добровольчій армії (УДА) за відео. Хлопці, ви незрівнянні", написав пʼятий президент.

У минулому році Петро Порошенко передав сучасний тренажер для підготовки операторів ПЗРК до військового Навчального Центру Української добровольчої армії. Роман Танетко, заступник Командувача УДА з позивним "Рембо", та депутат Дніпропетровської облради, колишній командир штурмової роти, очолював центр. Він є головою осередку ГО "Res_Publica. Брати по Зброї" у Дніпрі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У 2014 році "Рембо" пішов в АТО як доброволець. Він був у найгарячіших точках: Авдіївка, Волноваха, Піски, Красногорівка. Отож він добре знає, наскільки важливе є військове навчання.

У Навчальному Центрі УДА готують артилеристів, парамедиків, штурмові загони й аеророзвідку. Інструктори мають великий військовий досвід. Їхні випускники воюють на найгарячіших ділянках фронту.

Тренажер для операторів ПЗРК коштує понад півтора мільйона гривень і є великим дефіцитом. Підрозділи ЗСУ чекають в черзі на його отримання, пояснив Порошенко. "Підготовка операторів ПЗРК є дуже важливою, оскільки російські агресори переходять до нової тактики в атаках на цивільні об'єкти. Особливо під ударом знаходяться об'єкти критичної енергетичної інфраструктури. Ми помічаємо різке зростання активності російської повітряної сили на фронті, і тому нам потрібні досвідчені оператори, які зможуть захистити українське небо", сказав він.

Кожен збитий ворожий літак означає великі втратні витрати і врятовані життя українців. Тому цей тренажер є чудовою інвестицією, за переконанням Петра Порошенка.