Порошенку повідомили про підозру в держзраді (відео)

Колишній президент став третім фігурантом справи про закупівлю вугілля з непідконтрольного Донбасу.

П'ятому президенту України Петрові Порошенку повідомлено про підозру в державній зраді і сприянні діяльності терористичних організацій, повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань у понеділок, 20 грудня.

Справа стосується організації злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння "ЛНР" та "ДНР" на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

"П'ятий президент України підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою із групою осіб, зокрема, з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР"", - йдеться в повідомленні.

Раніше в цій справі було повідомлено про підозру нардепу Вікторові Медведчуку й екс-міністру енергетики Володимиру Демчишину. Їх підозрюють у закупівлі в ОРДЛО вугілля за державний кошт.

"На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України в залежність від РФ та терористичних організацій. Що, у свою чергу, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало Росії ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення проти неї підривної діяльності", - йдеться в повідомленні.