«Поруч із ним хотілося жити». Згадаймо Мар'яна Панька

Фото Мар'яна Панька, витвірної української народної музики
Фото Мар'яна Панька, витвірної української народної музики

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні ми згадаємо Мар'яна Панька.

Мар'ян Панько, військовослужбовець 21-го окремого батальйону спеціального призначення, загинув у ніч на 4 травня 2024 року під час бойових дій. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Мар'ян Панько народився 12 жовтня 1982 року у Стебнику. Він закінчив місцеву школу № 11 та отримав вищу юридичну освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Після закінчення університету працював адвокатом у Києві.

Мар'ян також був фотографом і спортсменом - займався велосипедним спортом та настільним тенісом.

У 2023 році Мар'ян добровільно приєднався до Збройних Сил України, щоб захищати цілісність та суверенітет своєї держави.

Він загинув у ніч на 4 травня під час бойових дій. Його похорон відбудеться у Михайлівському Соборі о 12:00 годині.

Це був скарб людини, поруч з яким хотілося жити... Мар'яне, я впевнений, що ти потрапив у краще місце, тому що там тепер є ти

Мар'ян залишився жити матері, дружині та п'ятирічному синові. Його похорон відбувся 20 червня у Свято-Михайлівському монастирі в Києві.

Ми приєднуємось до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови під час загальнонаціональної хвилини мовчання, шануючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу та незалежність держави - військових, цивільних та дітей, всіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також