Порушення закону про «іноагентів». Андрію Макаревичу загрожує кримінальна справа

Зображення Андрія Макаревича на фоні суду
Зображення Андрія Макаревича на фоні суду

Російський суд оштрафував Андрія Макаревича

Таганський районний суд Москви оштрафував голову групи "Машина времени" Андрія Макаревича на 30 тисяч рублів за відсутність маркування "іноземного агента" на його публікаціях. Роскомнагляд заявив, що на його сторінці в соцмережі "ВКонтакте" не було вказано статус "іноагента".

Адвокат Макаревича стверджував, що сторінку його клієнта не належить йому. Проте Роскомнагляд наполягав на тому, що сторінка була верифікована. Є посилання на інші облікові записи Макаревича в соцмережах і публікації з маркуванням "іноагента".

Кримінальна справа може загрожувати Макаревичу

Це не перший раз, коли Макаревича притягували до відповідальності за відсутність маркування "іноагента". Він вже був оштрафований округлим сумою за це у дописах у телеграм-каналі. Тепер йому може загрожувати кримінальна справа і два роки позбавлення волі.

Макаревич виїхав з Росії після початку війни з Україною і зараз мешкає в Ізраїлі.

"Іноземний агент" оголосили в розшук

МВС Росії оголосило у розшук активістку Дар'ю Богданову, яка входить у склад антивоєнного проекту Freedom Birds for Ukraine. Вона звинувачується у закликах до тероризму та "зборі коштів для армії України".

Відомий письменник Борис Акунін підтримав російську опозицію, яка воює проти Путіна. Його заарештували за військові "фейки" та виправдання тероризму.

Читайте також