Порушники, які розсипали українське зерно на кордоні з Польщею, постали перед судом

Перші порушники, які розсипали українське збіжжя з зерновозів на кордоні з Польщею, вже постали перед судом.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про те, що перші порушники, які розсипали українське збіжжя з зерновозів на кордоні з Польщею, вже постали перед судом. Про це повідомляє Forbes. Зазначається, що Польський уряд реагує на цю ситуацію, а порушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Протести на фоні війни і підтримка проросійських сил

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що протести та подібні випадки, як розсипання українського зерна, відбуваються на фоні війни і є наслідком підтримки радикальних і проросійських політичних сил на території Євросоюзу, зокрема в Польщі.

Четвертий випадок розсипання зерна на залізничних вокзалах Польщі

У Польщі відбувся четвертий випадок розсипання зерна, яке транзитом ішло по залізниці до порту Гданськ та інших країн. Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що це є безкарностю та безвідповідальністю з боку уряду і польської поліції, і запитує, як довго триватиме цей вандалізм.

Нагадаємо, раніше на польській залізничній станції були пошкоджені три українські зерновози, які прямували транзитом до Гамбурга в Німеччину.

Також, варто згадати, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вирушив на українсько-польський кордон для зустрічі з польськими посадовцями, яка, на жаль, не відбулася.

Додаткові новини

Фермер, який кликав Путіна «навести порядок в Польщі», може сісти до в'язниці

Глава МЗС назвав три причини кризи на українсько-польському кордоні

Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце