Посилення мобілізації. Військова адвокатка вказала на позитивні моменти нового законопроєкту

Законопроєкт про мобілізацію містить позитивні зміни

Законопроєкт про мобілізацію містить деякі позитивні моменти, серед яких – уточнення даних без відвідування ТЦК (територіальний центр комплектування), звільнення у зв’язку з інвалідністю та мобілізація багатодітних аліментників з боргами. Про це заявила військова адвокатка Дар’я Соларьова.

Деякі багатодітні чоловіки не беруть участі у вихованні та утриманні своїх дітей, але користуються правом на відстрочку, прикриваючись дітьми

Соларьова зазначила, що було внесено позитивні зміни в стосунку до осіб з інвалідністю, які раніше не вважалися непридатними для військової служби.

Загалом можу зауважити, що цей законопроєкт містить більш адекватні шляхи вдосконалення законодавства, однак є і категорично неприйнятні недоліки, зокрема “заходи впливу” та провадження справ у порядку Кодексу адміністративного судочинства

Спільно з Генеральним штабом, Урядом та народними депутатами були враховані коментарі та зауваження до законопроєкту. Редакція закону про мобілізацію затверджена Кабінетом Міністрів України і передана до Верховної Ради.

Проте, Соларьова переконана, що зазначений законопроєкт потребує деяких змін. Наприклад, до нього необхідно додати певні положення з іншого законопроєкту, а також виключити протиправні норми.

Нагадаємо, що законопроєкт про мобілізацію ще не набрав чинності і його прийняття Верховною Радою можливе не раніше березня.