Посилення ЗСУ: мобілізація в Україні може отримати новий "імпульс" найближчим часом - NYT

Прапор України в руках військового
Прапор України в руках військового

Посилення мобілізації допоможе зміцнити українські сили на фронті

За повідомленням The New York Times, Україна вирішила посилити мобілізацію, щоб заповнити кадрові дефіцити на лінії фронту. Проте, цей поштовх поки що не змогли значно зміцнити українські сили, оскільки багато з новобранців ще не готові до бою. Також вони стикаються з фізичними обмеженнями. Тим не менше, деякі бригади повідомили про збільшення кількості призовників, і сподіваються, що це допоможе стабілізувати фронт цього літа.

Влада України відмовилася розголошувати деталі про призов, однак за аналітиками, до квітня кількість мобілізованих осіб становила до 30 тисяч на місяць. Це вдвічі-втричі більше, ніж протягом зимових місяців, і стільки ж, скільки російська армія набирає щомісяця. Деякі представники бригад повідомляють, що ситуація з особовим складом покращується, проте потреби ще не повністю задоволені.

Проблема недостачі військових була однією з найбільших проблем України протягом останнього року. Українські сили були ослаблені, і російські війська зуміли прорвати їх лінії. Україні складно набрати додаткових вояків через систему, яка заплутана в бюрократії та корупції. Проте, український парламент прийняв закон, що посилює правила мобілізації, що допоможе розв'язати цю проблему.

Щоб досягти успіху, необхідно не тільки посилити мобілізацію, але й забезпечити адекватну підготовку військових та постачання зброї та боєприпасів. Володимир Зеленський, президент України, поскаржився на недостаток приміщень для підготовки призовників і затримки з поставками західної зброї. Військова ситуація на фронті залишається складною, але з посиленням мобілізації та належною підготовкою військових, Україна сподівається зберегти свої позиції у боротьбі з російською агресією.

Джерело: ТСН

Читайте також