Пошкоджений у 2023 році газопровід Balticconnector поновить роботу: названо дату

Відновлено роботу газопроводу між Фінляндією та Естонією

Роботи з ремонту газопроводу Balticconnector, який з'єднує Фінляндію та Естонію, успішно завершено. З 22 квітня він відновить свою роботу. Про це повідомили з естонської компанії Elering.

Трубопровід успішно пройшов гідравлічні випробування і наразі проводяться останні роботи. Після промивання трубопроводу водою виконають осушку і здійснють внутрішній геометричний аналіз.

Пошкодження газогону Balticconnector

8 жовтня 2023 року через надзвичайну ситуацію припинились поставки газу через Balticconnector, підводний газопровід між Фінляндією та Естонією. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про готовність дати "рішучу відповідь", якщо буде доведено навмисну атаку на газопровід Balticconnector між Естонією та Фінляндією.

Розслідування показало, що найбільш ймовірною причиною пошкодження газопроводу Balticconnector є дії китайського судна Newnew Polar Bear, що плавало під прапором Гонконгу.

Атака Росії на газопровід Baltic Connector

10 жовтня 2023 року Росія атакувала морський газопровід Baltic Connector, який розташований між Фінляндією та Естонією. Влада оцінює, що газопровід буде відновлено лише через кілька місяців.