Посли РФ "розганяють" нові брехні про Зеленського та війну в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 9 лютого.

Спікер Держдуми Російської Федерації В'ячеслав Володін поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"Якщо Гаррі Трумен став злочинцем, який застосував атомну зброю проти мирних жителів Хіросіми та Нагасакі, то Джо Байден терористом, який віддав наказ на знищення енергетичної інфраструктури своїх стратегічних партнерів: Німеччини, Франції, Нідерландів", заявив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Маніпуляцію поширює також голова Ради федерації РФ Валентина Матвієнко:

"Єдина можливість для Києва запобігти остаточній катастрофі розпочати пошук формули миру, яка враховує об'єктивну дійсність та законні інтереси Росії. Лише у цьому реальна перспектива".

Водночас посол РФ у Великій Британії Андрій Келін заявив, що виступ президента України Володимира Зеленського в британському парламенті мав виключно театральний характер. Це маніпуляція, попереджає РНБО.

"Його візит до Лондона не більше ніж фандрайзинг та виклянчування чергової порції озброєння, зокрема винищувальної авіації", сказав росіянин.

8 лютого президент Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії запросив бойові літаки для України, назвавши їх "крилами свободи". Звертаючись до членів британського парламенту він наголосив на необхідності сформувати нову коаліцію - літакову.

Передача британських винищувачів Україні є частиною переговорного процесу. Позитивне рішення може бути прийнятим. Коли йдеться про допомогу Україні, то можливо усе, заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.