Посол Ізраїлю сказав, чи готовий Нетаньяху до візиту Зеленського

Посол Ізраїлю висловився про Нетаньяху
Посол Ізраїлю висловився про Нетаньяху

Дипломат Ізраїлю закликає Зеленського відвідати його країну

У зв'язку з воєнними діями в Україні та Ізраїлі, дипломатичні відносини між цими країнами залишаються на першому плані.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" висловив свою готовність прийняти президента України Володимира Зеленського у будь-який час. Він наголосив на важливості такого візиту для обох країн, але вибір дати залишив за Офісом президента України.

"Ми готові прийняти його будь-якої миті. Це потрібний візит для обох наших країн. І ми будемо раді, якщо він приїде до Ізраїлю", - заявив Бродський.

Зокрема, дипломат також не виключив можливості візиту прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху до України, навіть якщо це станеться до візиту Зеленського до Ізраїлю. Однак він зазначив, що під час повномасштабної війни Росії проти України Нетаньяху так і не відвідав Київ, хоча ізраїльські делегації були в Україні.

Бродський пояснив, що це пов'язано з обмеженими можливостями для закордонних поїздок у зв'язку з військовими діями обох країн. Він зауважив, що ізраїльський прем'єр-міністр майже не виїжджає за кордон через активні військові дії, які тривають в Ізраїлі.

Також в інтерв'ю Бродський зазначив, що контакти між Ізраїлем та Росією зведені до мінімуму через російську агресію проти України та події нападу з боку ХАМАСу на Ізраїль.

Читайте також