"Поставте себе на місце нашого народу": Генпрокурор Костін висловився про “компроміси з РФ”

Генпрокурор Костін говорить про компроміси
Генпрокурор Костін говорить про компроміси

Генпрокурор заговорив про компроміси з Росією.

Генеральний прокурор України, Андрій Костін, висловив свою думку щодо обговорення можливих компромісів з Росією стосовно українських територій. У ефірі телеканалу MSNBC він закликав людей, які розмовляють про такі компроміси, поставитися на місце українського народу.

"Деколи простіше радити іншим, українським людям. Вони мають запитати тих, хто пережив жертви та хто вижив під час війни, що вони думають про компроміси", - підкреслив Костін.

Генпрокурор наголосив на важливості забезпечення справедливості для досягнення тривалого миру. Згідно з його словами, без справедливості мир не буде стабільним. Костін також зазначив, що Україні допомагають міжнародні правосудні органи, зокрема Міжнародний кримінальний суд та ініціатива створення спеціального трибуналу щодо злочинів Росії в Україні.

Під час своєї робочої поїздки до Вашингтону, Костін зустрівся з почесним спікером Палати представників Конгресу США, Ненсі Пелосі. Генпрокурор подякував їй за підтримку, рішучість та лідерство у захисті справедливості та демократії.

На зустрічі, в якій також брали участь Посол України у США, Оксана Маркарова, обговорювалися питання забезпечення всебічної відповідальності за воєнні злочини Росії в Україні. Костін повідомив, що вже задокументовано понад 139 тисяч таких злочинів з початку російської агресії.

Важливо розслідувати та покарати винних.

Генеральний прокурор наголосив на необхідності зареєструвати всі злочини, розпочати кримінальні переслідування та домогтися справедливості в кожному окремому випадку, незалежно від того, скільки часу це може зайняти.

Читайте також