Постпред Євросоюзу закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії

Постпред Євросоюзу закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії
Постпред Євросоюзу закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії

Постійний представник Євросоюзу при ООН Ставрос Ламбрінідіс заявив, що Росія та її керівництво мають нести повну відповідальність за місцехарактерні та воєнні злочини проти України та міжнародного права, і вони мають бути покарані за це. Він також наголосив на тому, що Росія використовує продовольство як зброю та підриває глобальну продовольчу безпеку. Відповідно до Ламбрінідіса, якщо міжнародні злочини РФ залишаться безкарними, це загрожує "дуже темним світом".

Постпред Євросоюзу зазначив, що Росія та її керівництво повинні нести відповідальність за військову агресію та інші важкі злочини, а також за завдані війною збитки. Він згадав про ордери на арешт, видані Міжнародним кримінальним судом, включаючи ордери на арешт президента РФ.

Ставрос Ламбрінідіс підкреслив підтримку ЄС мирного врегулювання конфлікту в Україні на основі Статуту ООН та вимагає виведення російських військ з усієї території країни. Він також закликав всі країни, які прагнуть справедливого та тривалого миру, передати це послання ООН керівництву Росії.

Представник Європейського Союзу також закликає треті країни припинити будь-яку допомогу Росії в її агресивній війні. Він підсумовує, що ЄС буде продовжувати підтримку України та захищати Статут ООН у відповідь на російську агресію, і вони будуть робити це скільки завгодно.

Читайте також