Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну й США

Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну й США
Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну й США

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 8 лютого.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Конфлікт в Україні завершиться, коли Захід припинить проксі-війну проти РФ. Ми всі сподіваємося на мир. Коли ті, хто просуває цей конфлікт, припинять вести проксі-війну проти нас за допомогою бідних українців, які вмирають за них, коли вони займуть позицію щодо наших занепокоєнь, які ми чітко окреслили, тоді перспектива миру наблизиться", заявив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Дезінформацію поширює також член федеральних зборів Росії Олексій Пушков:

"Все помітніше змінюється ставлення у Сполучених Штатах Америки до фактичної участі у війні в Україні. Ще пів року тому стаття, де критикується політика, за якої США замінюють Україну як основного противника РФ на полі бою, не могла б з'явитися на сторінках The New York Times".

Тим часом ексрадник Пентагону часів президентства Дональда Трампа Дуглас Макгрегор заявив, що головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний нібито поділився з ним конфіденційною інформацією про втрату 257 тис. військових із початку війни. Це фейк, попереджає РНБО.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 8 лютого становлять понад 134 100 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 910 окупантів.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

Диктатор Володимир Путін не зважає на втрати своєї армії. Про це, за даними ЗМІ, повідомив глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін на зустрічі з директором американського Центрального розвідувального управління Вільямом Бернсом.

Читайте також