Пошук миру для України може принести несподіванки

Пошуковий крок може вразити Україну
Пошуковий крок може вразити Україну

Індія готова долучитися до врегулювання конфлікту в Україні

Заступник державного секретаря США Курт Кемпбелл повідомив, що Індія бажає активніше допомагати в мирному вирішенні конфлікту в Україні. Він також зазначив, що Індія хоче грати більш відповідальну роль на міжнародній арені. Це стає зрозумілим після того, як прем'єр-міністр Нарендра Моді виявив бажання відвідати Київ в серпні цього року. Раніше він зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним, але зрозуміло, що в Індії є альтернативні шляхи до досягнення миру.

Міністр закордонних справ Індії наголосив на необхідності підтримки переговорів по припиненню конфлікту в Україні і зазначив, що Індія підтримує зв'язки з обома сторонами конфлікту. Індія, яка є найбільшою країною Глобального Півдня, змінює свою нейтральну позицію і активно допомагає в вирішенні конфлікту в Україні.

Активізація Індії та Китаю на міжнародній арені

За останній час Індія та Китай проявляють більшу активність на світовій арені. Індія боїться залежності Росії від Китаю і намагається утримати її від падіння у китайські обійми. У свою чергу, Китай домовився з країнами Північно-Східної Азії про відвід збройних формувань з спірних кордонів. Ці дії країн Глобального Півдня показують зміну їх настроїв і можливість досягнення миру.

Очікування другого саміту миру

Другий саміт миру, який планується до проведення, буде форумом для тиску на Росію. Україна активно працює над розширенням кількості країн-учасниць. Залучення більше 120 країн підсилить позицію України на міжнародній арені. Варто зазначити, що місцем проведення може стати одна з країн Глобального Півдня.

Попередній саміт миру, який відбувся у Швейцарії, мав на меті міжнародний тиск на Росію. З цього боку Росія заявляє про готовність до переговорів, але до цих пір не показала готовність йти на поступки. Тому Україні потрібно активно працювати з країнами Глобального Півдня з метою підтримки врегулювання конфлікту.

Читайте також