Посвідки на проживання у Польщі отримали вже понад 300 тисяч українців

Українці становлять майже 57% усіх іноземців, які оселилися у Польщі. Здебільшого це люди від 18 до 40 років.

Кількість українців, які мають діючий дозвіл на проживання в Польщі, перевищила 300 тисяч. Про це заявив прес-секретар польського Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, повідомляє TVN24 у неділю, 12 грудня.

Громадяни України становлять майже 57% усіх іноземців, які оселилися у Польщі. Також масштаби імміграції зберігаються. Здебільшого українці їдуть до Польщі на роботу. Також все частіше українці обирають довгострокове проживання у країні замість тимчасової міграції.

Знайти роботу за кордоном ви можете на сайті - layboard.com

"З 2014 року спостерігається значна активізація української імміграції, яка здебільшого пов'язана з бажанням працювати. Основними факторами, що вплинули на це явище, були: економічна ситуація в Україні, запровадження безвізового режиму та полегшення доступу на польський ринок праці", - сказав Дудзяк.

Найпопулярніші регіони серед українців: Мазовецьке воєводство – 22%, Малопольське воєводство – 12%, Великопольське воєводство – 12%, та Нижня Сілезія – 9%.

"З трохи більше 300 000 громадян України, які мають діючий дозвіл на проживання, близько 60% становлять люди віком від 18 до 40 років. Діти та підлітки віком до 18 років становлять приблизно 12%, а люди старше 40 років – близько 28%", - сказано у даних Управління у справах іноземців.

Водночас майже 84% українців мають тимчасовий дозвіл на проживання, термін дії якого може становити не більше трьох років. Більшість із них видається у зв'язку з прийомом на роботу – 77% випадків. Наступними за поширеністю цілями перебування в Польщі є сімейні питання – 12% та освіта – 2%.