Потужність економіки України не загроза для ринку ЄС, а його глобальний актив - Стефанішина

Дві летючі ракети над картою України
Дві летючі ракети над картою України

Україна має значний аграрний і промисловий потенціал, який не становить загрозу для Європейського Союзу, але є важливим активом для всієї Європи. Таку думку висловила Ольга Стефанішина, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерка юстиції України, під час дискусії в Брюсселі.

За словами Стефанішини, Україна повинна вивчати досвід країн-сусідів, які раніше вступили до ЄС, щоб будувати спільний ринок. Вона наголосила на потенціалі України у сфері кораблебудування, промисловості та сільському господарстві.

Стефанішина зазначила, що наразі Україна не використовує "конвенційні" економічні засоби для демонстрації свого потенціалу. Вона відзначила, що українська економіка стикається з викликами через війну, але додала, що суперечності на ринку ЄС менш впливові, ніж російська агресія.

Віцепрем'єрка підкреслила, що Україна є важливим гравцем у глобальній продовольчій безпеці і має значний геополітичний потенціал для Європейського Союзу. Вона закликала розвивати цей потенціал і не зменшувати його.

Джерело: Укрінформ

Читайте також