Повербанки - запас енергії у кишені

Повербанки - запас енергії у кишені
Повербанки - запас енергії у кишені

Повербанки - запас енергії у кишені

Планшети та смартфони поступово взяли на себе роль основних електронних пристроїв. Вони супроводжують нас повсюдно і можна сказати одне, що це портативні комп'ютери нового покоління. Однак кишенькові помічники мають одну істотну ваду - обмежений час автономної роботи.

Скільки разів траплялося так, що в очікуванні важливого дзвінка ми відключали всі додаткові опції і намагалися не робити нічого, що могло б ще більше розрядити акумулятор мобільного пристрою?! І тільки тому, що поблизу не було розетки. Знайомо! Але на сьогоднішній день вирішення подібних проблем існує і його ім'я - PowerBank.

Що таке Powerbank?

Це автономний блок живлення, що перезаряджається, який призначений для забезпечення енергією мобільного обладнання. Просто заряджаємо повербанк і беремо його з собою будь-куди. Тепер у літаку, автобусі, поїзді чи автомобілі у нас є резервне джерело живлення.

  За допомогою powerbank можна підзарядити батарею у телефоні, планшеті, бездротових навушниках, камері, навігаторі або іншому мобільному пристрої, підключивши USB-кабель у відповідний порт. Швидкість передачі енергії залежить від характеристик накопичувача, а в деяких випадках їхньої потужності вистачає навіть для заряджання ноутбуків.

Який повербанк вибрати для себе?

 Якщо ви використовуєте тільки телефон, який час від часу потрібно підзарядити на пару десятків відсотків, то для цього досить маленького накопичувача ємністю від 2000 до 5000 мАг. Однак, якщо ви багато подорожуєте, часто користуєтесь телефоном і у вас кілька днів немає доступу до електричної розетки, то для цього знадобиться потужніший повербанк, ємність якого може досягати 30000 mAh. Вибрати такий можна тут https://www.aks.ua/uk/catalog/dopakkym/emkost-mach/30000. Але варто розуміти, що накопичувачі великої ємності мають відчутну вагу.

Де ви носитимете powerbank: у кишені чи в сумці?

Питання розміру та ваги пристрою так само важливе, як і його ємність. Більші батареї можуть важити до 0,5 кілограма. Тому, якщо ви плануєте носити повербанк у своїй кишені, необхідно звернути увагу на його габаритні розміри. Якщо ж Powerbank планується транспортувати в сумці або валізі, то його розмір має менше значення, проте чим менше, тим зручніше.

Так що добре почати вибір накопичувача енергії, знайшовши компроміс між ємністю і розміром пристрою.