Працевлаштування українських біженців у Німеччині. Шольц зробив жорстку заяву

Процес працевлаштування українських біженців у Німеччині
Процес працевлаштування українських біженців у Німеччині

Німецький канцлер закликає українських біженців працювати

Канцлер ФРН Олаф Шольц закликав сотні тисяч українських біженців почати працювати в Німеччині якомога швидше. Про це він заявив на зустрічі зі своїми виборцями в Тельтові.

Шольц вказав на програму федерального уряду Job-Turbo, завдяки якій кількість працюючих українців у Німеччині зросла до 200 тисяч. Він також наголосив, що хоча не можна одразу працювати відповідно до кваліфікації без проходження певних процедур, українські біженці можуть починати з неповного робочого дня і отримати сертифікати пізніше.

Канцлер висловив занепокоєння щодо неповної зайнятості українців, вважаючи, що цю проблему повинні вирішувати федеральні землі та роботодавці. Шольц також підкреслив, що кількість органів визнання професійних ступенів і кваліфікацій має бути зменшена.

Це нісенітниця. Ми дуже стараємось зменшити кількість органів визнання (документів) - сказав Шольц.

Нагадаємо, у Німеччині відчувається брак фахівців у різних галузях, таких як інженерія, догляд, IT та водіння вантажівок. Згідно з даними Євростату, найбільше українських біженців проживає у Польщі та Німеччині.

Уряд Німеччини спрощує процедуру працевлаштування для українських біженців, що допомагає залучити більше працівників з України. Зареєстровано близько 1,65 млн українців у Німеччині.

Українські біженці мають різні варіанти зайнятості без вищої освіти в Німеччині.

Читайте також