Працевлаштування українських біженців у Німеччині: Welt назвав нову тенденцію

Німеччина працевлаштовує українських біженців
Німеччина працевлаштовує українських біженців

Інтеграція українських біженців у німецький ринок праці зростає швидкими темпами, повідомляє Welt, посилаючись на заяву міністра праці Хубертуса Хайля.

У вересні більше 8500 громадян України знайшли роботу на первинному ринку праці, у навчанні або самозайнятість. Це майже вдвічі більше, ніж у вересні 2023 року.

На кінець липня 2024 року, з 700 тисяч українців працездатного віку, які приїхали до Німеччини, було працевлаштовано близько 266 тисяч. З них 213 тисяч оподатковувалися соціальними відрахуваннями, 53 тисячі мають часткову зайнятість.

Голова Федерального агентства зайнятості Андреа Налес пояснила, що ринок праці наразі не дуже приймає українців, але ситуація поступово змінюється. Тільки плутанина в процедурах затвердження професійних кваліфікацій залишається перешкодою.

Загалом, в Німеччині перебуває майже 3,5 млн вимушених переселенців, серед яких понад мільйон - українці.

Очільниця МВС Німеччини Ненсі Фезер заявила, що ресурси країни з прийому мігрантів наразі на межі можливостей. Вона звернулася до Єврокомісії з заявою про занепокоєння станом справ з мігрантами у ФРН. За словами Фезер, ресурси федерального центру та земель "практично вичерпані" і міграційна влада все частіше досягає межі можливостей щодо прийому біженців.

Також відомо, що розгляд справ про надання притулку в адміністративних судах Німеччини займає все більше часу - майже 19 місяців. Цей процес, незважаючи на обіцянки правлячої коаліції про прискорення, стає все більш тривалим.

Читайте також