Працівник військкомату отримав строк за втечу зі служби – хотів на фронт

Працівник військкомату отримав строк за втечу зі служби – хотів на фронт

Військовослужбовця засудили до три років за самовільне залишення служби

Військовий територіального центру комплектування, який два тижні не приходив на службу, отримав три роки в'язниці. Згідно з вироком Сторожинецького районного суду Чернівецької області, підсудний визнав свою провину та зазнав розкаяння.

Чоловік, якого визнали обмежено придатним, не з'явився на службу 15 травня 2023 року і залишався вдома до 7 червня того ж року. Він пояснив свої дії бажанням воювати на передовій, а не служити в ТЦК. Він просив не карати його і дозволити йому воювати на фронті.

Я бажав служити на передовій, а не в ТЦК. Це була помилка, я розкаююся і обіцяю виправитися. Будь ласка, дайте мені можливість воювати на фронті

Суддя врахував участь підсудного у захисті України та його бажання вирушити на фронт, але вважає, що виправлення без ізоляції від суспільства неможливе. Тому було призначено трьох років позбавлення волі.

Інші вироки суду

У Львові старшого солдата засудили за випадкове вбивство полковника. В Броварах нетверезий чоловік зі зброєю у закладі напав на поліцейських. У Тернопільській області жінку притягнули до відповідальності за домашнє насильство психологічного характеру щодо свекрухи.

Читайте також: