Працівники аеропортів Парижа анонсували страйк 21 травня: все через Олімпійські ігри

Працівники аеропортів Парижа анонсували страйк 21 травня: все через Олімпійські ігри

Страйк у паризьких аеропортах через премії під час Олімпійських ігор

Співробітники трьох паризьких аеропортів - Орлі, Ле Бурже та Шарль-де-Голль - планують провести завтра, 21 травня, страйк, вимагаючи премій з нагоди роботи під час Олімпійських ігор. Про це повідомляє газета Le Parisien.

Великі профспілки, такі як "Загальна конфедерація праці", "Національна спілка автономних профспілок", "Французька демократична конфедерація праці" та "Робітнича сила", закликають до проведення страйку. Також заплановано маніфестацію перед терміналом 2E аеропорту Шарль-де-Голль. В цей день передбачається ускладнення руху транспорту.

Основні вимоги страйкуючих включають одноразову премію для всіх працівників аеропортів, які працюватимуть під час Ігор, збільшення штату співробітників, ранній вихід на пенсію з урахуванням важких умов праці та збільшення зарплат.

Кількість учасників (страйку - ред.) не така вже й мала, але це не паралізує роботу - зізнався один із профспілкових активістів у розмові з виданням.

21 травня також заплановано засідання ради акціонерів групи компаній "Аеропорти Парижа", тому дата для страйку не була обрана випадково. Співробітники Національної компанії французьких залізниць також планують провести масовий страйк в цей день з аналогічними вимогами.

Також зазначається, що в Парижі вже пройшли мітинги з вимогою підвищення заробітної плати та загасити "вогонь Олімпіади".

У Німеччині також може відбутися страйк залізничників через вимоги щодо безпеки співробітників під час чемпіонату Європи з футболу.

Читайте також:

  • МОК заборонив пропагандистам з РФ використовувати російську символіку на Олімпіаді
  • Президента Макрона звинуватили у "приховуванні бідності" напередодні Олімпіади

Читайте також: