Правда про афродизіаки

Багато харчових продуктів відомі своїми властивостями зусилля статевого потягу. Але, як заявляють експерти, не все так однозначно.

Насправді майже всі продукти харчування можна віднести до афродизіаків. Наприклад, шафран, сирі устриці, трюфелі, інжир, сочевиця, часник, базилік, кориця, гвоздика та багато інших досить доступні у роздрібній торгівлі, їх можна вживати хоч щодня.

Афродизіаки – речовини, що посилюють статевий потяг, збудження та сексуальне задоволення. Проте жодних наукових доказів цього вчені поки що не виявили. Тим не менш, більшість людей вірять у чудові якості афродизіаків. По суті, ефект плацебо ніхто не скасовував.

У 2013 році американські експерти провели два дослідження. У першому експеримент йшов над мишами, для яких використовували різні трави та отруту зі шкіри жаб, однак, жодних доказів стимуляції фертильної функції знайдено не було.

У другому експерименті взяли участь люди, на яких ретельно вивчали 3 рослинні засоби. У результаті вони також не надали переконливих свідчень щодо ефективності афродизіаків.

Тим не менш, дієтологи та андрологи рекомендують застосовувати деякі продукти, підтверджуючи їх цілющі властивості для сексуального життя людини.

Найбільш чудодійним вважається корінь женьшеню, який використовується у фітотерапії у Східній Азії та Аппалачах.

Він сприяє припливу крові до областей еректильної тканини. У деяких інших дослідженнях стверджується, що женьшень здатний підвищувати енергію, проте наукових підтверджень цьому поки що недостатньо.