Правила підбору корму для собак великих порід

Вибір правильного корму для собак великих порід відіграє вирішальну роль у їхньому здоров'ї та добробуті. Тварини мають особливі потреби в харчуванні, пов'язані з метаболізмом, схильністю до певних захворювань і фізичними особливостями. Правильний раціон підтримує гарне самопочуття, зміцнює імунну систему та продовжує активне життя.

Врахування потреб собаки

Меню тварини має бути насичене білками, жирами та вуглеводами. Пропонуючи улюбленцю раціон, будьте впевнені, що сухий корм для собак забезпечує організм достатньою кількістю амінокислот, необхідних для правильного формування тканин. Також важливо, щоб їжа містила корисні речовини — кальцій і фосфор — для підтримання здоров'я кісток і суглобів. При цьому не варто перевищувати рекомендовані норми, щоб уникнути проблем із самопочуттям. Під час вибору корму переконайтеся, що співвідношення мікроелементів відповідає рекомендованим нормам для великих порід. Зайва концентрація кальцію може спричинити прискорений ріст кісток. Це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Собаки великих порід мають тривалий період росту та розвитку порівняно з маленькими тваринами. Тому важливо вибрати корм, який забезпечує оптимальне поєднання корисних речовин для підтримання здорового росту та розвитку улюбленця.

Враховуйте схильність до певних захворювань

Песики великих порід схильні до виникнення дисплазії суглобів, проблем із серцем і шлунково-кишковим трактом. Підбираючи корм, необхідно це враховувати та віддавати перевагу харчуванню, яке сприяє:

  1. профілактиці недуг;
  2. підтриманню нормального стану шерсті та кісток.

Наприклад, ветеринари рекомендують додавати в меню глюкозамін і хондроїтин. Завдяки цьому є можливість підтримати здоров'я суглобів. Доповнення антиоксидантами, такими як вітамін Е та селен, зміцнює імунітет і захищає клітини від пошкоджень. Також важливо звертати увагу на вміст жирів і калорій у їжі, щоб уникнути набору зайвої ваги. Проблеми із зубами поширені в собак великих порід через розмір і формат пащі. Під час вибору раціону варто звертати увагу на текстуру та форму харчування, аби воно допомагало запобігти утворенню нальоту та каменю. Правильний вибір корму для собак відіграє головну роль у їхньому самопочутті. Враховуйте потреби пухнастого друга, щоб правильно підібрати їжу. Також не варто забувати про смаколики для тварин, які містять вітаміни й корисні мікроелементи.