Правоохоронці Естонії арештували російську пропагандистку

Арештовано Світлану Бурцеву за співпрацю з російськими ЗМІ

У Естонії затримана Світлана Бурцева, журналістка російського видання, що має зв'язки з санкційною медіагрупою. Eesti Ekspress повідомило про це.

З початку березня Бурцева перебуває під вартою через співпрацю з російськими державними ЗМІ, повідомляє видання.

Світлану Бурцеву, громадянку Естонії, звинувачують у порушенні міжнародних санкцій, оскільки вона писала статті для видання Baltnews.

Цитата: Baltnews є частиною медіагрупи «Росія сьогодні», пов'язаної з російським урядом. Європейський союз ввів санкції як проти газети «Росія сьогодні», так і проти її генерального директора Дмитра Кисельова.

29 лютого прокуратура подала клопотання про арешт Бурцевої, а суд взяв її під варту 1 березня, щоб запобігти вчиненню нових злочинів та можливій втечі в Росію. Рішення щодо подовження тримання її під вартою або звільнення буде прийнято на початку квітня.

Крім того, Бурцеву також звинуватили за дії проти Естонської Республіки згідно із статтею за статтею.

Раніше журналістка працювала для Sputnik Eesti, але видання припинило свою діяльність в результаті санкцій. Наразі вона є членкою партії Koos, яку очолює Айво Петерсон, під судом за обвинуваченням у державній зраді. 

Вищі посадовці оголосили про затримання агентів Росії

В Естонії оголосили про затримання 10 ймовірних російських агентів, які мали намір дестабілізувати ситуацію в країні. 

Раніше Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів Дмитра Кисельова, генерального директора «Росія сьогодні».

У перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці, тепер включено Дмитра Кисельова з 17 лютого 2022 року.