Правоохоронці заблокували дві схеми нелегального переправлення осіб через держкордон

Правоохоронці блокують схеми нелегальної переправи людей через кордон
Правоохоронці блокують схеми нелегальної переправи людей через кордон

У Вінниці затримано трьох людей, які за грошову винагороду планували організувати незаконний перетин кордону до Молдови та Польщі. За це їм загрожує до дев'яти років позбавлення волі, заявили у пресслужбі поліції Вінницької області.

Один з підозрюваних, 22-річний мешканець Вінниці, був затриманий після того, як він отримав гроші від клієнта. За вісім тисяч доларів він обіцяв допомогти людині перетнути кордон України до Молдови поза офіційними пунктами пропуску.

Під час попереднього розслідування було встановлено, що підозрюваний створив сторінку в одній із соціальних мереж, щоб знайти інтересованих осіб, які хочуть незаконно виїхати за кордон. Деталі угоди обговорювались особисто. Клієнту було обіцяно, що вже через два дні він буде за кордоном, і його особисто виведуть до прикордонного району, де він потрапить до Молдови пішки.

У затриманого були вилучені мобільні телефони, гроші та автомобіль Audi А6, на якому планувалося здійснення перетину кордону.

Ціна нелегального перетину в другому випадку становила 11400 доларів. У ціну входило: транспортування клієнта з Вінниці до кордону з Польщею, організація пішого перетину кордону поза пунктом пропуску та зустріч у іншій країні.

За цією схемою працювали двоє вінничан, 28 та 34 років. Поліція затримала їх, коли вони чекали на отримання грошей від клієнта.

Ведуться розслідування кримінальних проваджень за статтею 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через кордон України).

Дії з викриття правопорушників проводили слідчі при підтримці Міграційної поліції та Служби безпеки України у Вінницькій області під керівництвом обласної прокуратури.

Читайте також