Прем'єрка Естонії дотепно відреагувала на новину про те, що вона «їсть росіян на сніданок»

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас опублікувала фотографію свого сніданку, як відповідь на заяву одного з єврочиновників, який сказав, що Каллас їсть росіян на сніданок.

Прем'єр опублікувала в соцмережі Х фото сніданку, підписавши його: Мій сніданок, дорогі читачі Politico.

Pаніше видання Рolitico з посиланням на джерела повідомляло, що деякі країни Євросоюзу не підтримують призначення прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас на посаду верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки.

Я не думаю, що Франція і Німеччина погодяться на це, з тих самих причин, з яких вона не підходила для роботи в НАТО. Невже ми дійсно призначимо на цю посаду людину, яка любить їсти росіян на сніданок? - сказав неназваний чиновник ЄС.

Видання зазначає, що на сьогодні представники країн Східної Європи обіймають лише деякі керівні посади в ЄС і НАТО відтоді, як більшість із них приєдналися до цих двох блоків у 2004 році.

Польща - єдина країна з цього регіону, яка отримала одну з керівних посад у блоці

Нині чинний прем’єр-міністр Дональд Туск один термін обіймав посаду президента Європейської ради, а Єжи Бузек, ще один колишній польський прем’єр-міністр, очолював Європейський парламент протягом трьох років, тобто приблизно половину терміну.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що західні лідери не повинні виключати можливість введення сухопутних військ в Україну.

Тому що усі країни зрозуміли, що ми повинні зробити все, щоб Україна перемогла, а РФ програла цю війну, - зазначила Каллас.

Також естонський генерал висловився про відправку військ до України. За словами військового, можливість відправити військових є, причому у всіх європейських країн. За словами Вялі, європейські країни мають можливість бути присутніми сухопутними військами під час звільнення України.

Читайте також:

  • Естонський полковник спрогнозував, чого Україні чекати на фронті
  • Естонія неочікувано втратила чотири кілометри державної території