Президент Ізраїлю закликав повстати проти іранської осі на Близькому Сході

Президент Ізраїлю закликав повстати проти іранської осі
Президент Ізраїлю закликав повстати проти іранської осі

Президент Ізраїлю закликає ліванський та іранський народи "повстати"

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог закликав ліванський та іранський народи "повстати" і протистояти іранській осі. Про це він сказав під час виступу на саудівському каналі Al Arabiya.

"Якщо ми протистоятимемо цьому і будемо разом жорсткими, ми, безумовно, можемо сподіватися на краще майбутнє і створити в регіоні структуру, подібну до НАТО, яка блокує радикалізм", - сказав він.

Герцог не пояснив, як Ізраїль може відреагувати на ракетний удар Ірану, а лише зазначив, що "ми прораховуємо всі варіанти в цьому відношенні". Виступаючи в переддень першої річниці нападів ХАМАС, Герцог наголосив, що "цю війну проти нас веде імперія зла, Іран та його проксі. У нас все ще 101 заручник у підземеллях Гази, які зазнають величезних страждань. І ми воюємо на півночі та на півдні, тобто в Газі та Лівані. Ми намагаємося змінити ситуацію і принести надію народам Близького Сходу".

Герцог назвав цей момент "золотою можливістю для сил, які хочуть кращого майбутнього для Близького Сходу, рухатися вперед з новими ідеями та новими планами для вирішення цього конфлікту". Президент стверджує, що Ізраїль дотримується міжнародного права і глибоко піклується про своїх сусідів.

"Люди в секторі Газа заслуговують на краще майбутнє як наші сусіди, і ми заслуговуємо на кращий день і краще майбутнє як їхні сусіди", - сказав він.

Читайте також