Прикордонник 11 годин пролежав у засідці, щоб ліквідувати російського офіцера (відео)

Український снайпер під час бойових дій вбив російського офіцера

Один із прикордонників, відомий під псевдонімом "Красівий", провів 11 годин в засідці, щоб усунути російського офіцера. Про це заявили представники Державної прикордонної служби України.

Боєць приєднався до армії вже на початку російської окупації. Псевдонім "Красівий" він отримав ще в перші дні служби в Держприкордонслужбі і прослужив там вже більше 20 місяців.

Раніше в окремих ділянках окупанти відчували себе впевнено, групами пересувалися, куртили. Однак після першого пострілу все змінилося. За словами представників ДПСУ, це викликало паніку та страх серед ворога.

Протягом цього часу прикордонник отримав досвід бою на позиціях під Мар'їнкою, Пісками і Лиманом. Він вивчив поведінку ворога на різних локаціях та їхні хитрощі в залежності від завдань та підрозділів противника.

Однак одна річ залишалася постійною - перший постріл призводив до паніки та страху серед окупантів. Це підтверджувалося радіоперехопленнями, де можна було почути: "Всі до укриття, снайпер в роботі". Після цього загарбники вчилися швидко пересуватися та ховатися, постійно бути насторожі.

Снайпер працював з ворожими кулеметниками та зв'язківцями, але найбільше зусиль довелося зробити при пошуку російського офіцера. Під час ротації ворожих військ "Красівий" зміг визначити командира та влучити в нього з першого пострілу після 11 годин спостереження.

Снайпер розповідає, що часто доводиться працювати в екстремальних умовах. Він може довгий час перебувати в нерухомому стані, залишаючись на вогневій позиції лише для одного стрілка. Все це призводить до адаптації його організму із часом, навіть при низьких температурах він не мерзне.

Сам снайпер вважає свою роботу важливою і планує надалі вогнепально діяти проти окупантів, поки вони перебуватимуть на українській землі. Однак він також зауважує, що вражати росіян не є таким задоволенням, як може видатися. Його цілі могли би залишитися живими, якби не втрутилися у війну в чужій країні. Вони отримують те, що заслужили.

Збройні сили України завдають ударів по базах окупантів

За інформацією Генерального штабу, Військова авіація ЗСУ атакувала 13 баз окупантів. Дії збройних сил непримиренними ведуть до втрат серед ворога як у військових, так і в техніці. Це виснажує ворога на всьому фронті.

Нагадаємо, що 7 лютого Росія влаштувала атаки на шість областей, у результаті чого є загиблі. Загалом, противник використав 64 засоби повітряних нальотів. У наслідок цього повітряними силами та силами оборони України було знищено 44 цілі.