Прикордонники фіксують зменшення кількості спроб нелегального виїзду з України

Прикордонники зменшили нелегальний виїзд з України
Прикордонники зменшили нелегальний виїзд з України

Державна прикордонна служба України оголосила про зниження кількості спроб незаконного перетину кордону. Порівняно з попередніми роками, статистика показує позитивну тенденцію, що вказує на поліпшення ситуації на кордоні. Про це на передачі "Єдині новини" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За даними прикордонників, у вересні було зафіксовано на 30% менше випадків незаконного перетину кордону порівняно з аналогічним періодом минулого року. Причиною цього зменшення експерти називають посилення контролю на кордоні, активізацію співпраці з міжнародними партнерами, а також підвищення обізнаності громадян про правові наслідки незаконного перетину.

"З серпня ми бачимо тенденцію до зменшення спроб незаконного перетину кордону. І зараз, за останні дні також не зафіксовано жодного збільшення спроб незаконно перетнути кордон", - заявив Демченко.

За його словами, більшість випадків незаконного перетину кордону відбувається поза пунктами пропуску. На легальних шляхах таких спроб значно менше.

"Там люди намагаються використовувати підроблені документи, ховаються в транспортних засобах або шукають інші хитрості, що дозволяють їм перетнути державний кордон", - пояснив речник ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час дії воєнного стану в Україні правоохоронці викрили понад 600 організованих злочинних груп, які допомагали чоловікам мобілізаційного віку покинути країну та виїхати за кордон.

До слова, прикордонники на відео показали, який вигляд має острів Зміїний, із якого відправили в "далеке плавання" флагман Чорноморського флоту РФ "Москву".

Також раніше повідомлялося, що найбільша кількість обвинувальних актів щодо учасників угруповань, які організовували незаконний перетин кордону, від початку 2024 року зафіксована в Одеській області.

Читайте також