Приваблює туристів з усього світу: чим особливе найстаріше місто Європи

Стародавнє місто є популярним для туристів
Стародавнє місто є популярним для туристів

Україна

Найстаріше місто Європи - Пловдив - має багатовікову історію і зберегло багато архітектурних пам'яток та культурну спадщину. Знаходиться воно в Болгарії і було культурною столицею Європи з 1999 до 2019 року. Сполучає в собі поєднання давнини та сучасності, що приваблює туристів з усього світу. Сьогодні Пловдив є важливим центром економіки, транспорту, культури та освіти.

Перші поселення в Пловдиві були засновані на одному з пагорбів, у районі міста Небет-тепе, приблизно в 4300 році до нашої ери. Потім навколо цього поселення зародилося місто, яке укріпили фракійці приблизно в 1200 році до нашої ери і назвали Євмолпією на честь царя Євмолпа. У 342 році до нашої ери місто було завоюване Філіпом ІІ і отримало нову назву - Філіппополь. Філіп ІІ великої масштаби розширив і посилив укріплення, і воно стало важливим містом, відомим як Танес.

У порівнянні з найстарішим містом Греції, Афінами, Пловдив має ще більшу давнину. Афіни існують близько 3000 років, а Пловдив atб має неймовірну історію, яка розпочалася щонайменше 6 тисяч років тому.

Інша відома старовинна європейська перлина - Зальцбург

Зальцбург - це перлина Австрії, яку обожнюють туристи. Це місто, оточене Альпами, офіційно визнане найтрендовішим напрямком для зимового сезону 2024-2025. Зальцбург здивує своїх відвідувачів красою барокової архітектури, смачною старовинною кухнею і багемним способом життя. Тут проводяться безліч музичних фестивалів і є багато музеїв. Це місто внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також

Що таке Соборність?
22.01.2024 - 20:58 447 переглянули
Група людей собираеться в одному місці