Приведи друга на війну: влада платитиме росіянам за залучення людей до служби

Картинка з приведеними солдатами України
Картинка з приведеними солдатами України

Влада Республіки Татарстан оголосила про незвичайну акцію, в рамках якої мешканці отримуватимуть грошову винагороду за те, що залучать інших до контрактної служби в Мінобороні РФ та надішлють їх на військову службу. Перший пропонований бонус становив 50 тисяч рублів, але потім сума була підвищена до 100 тисяч рублів. Умовою було заборонено залучати засуджених або осіб, які перебувають під слідством. Рекламу про акцію просувають російські ЗМІ та офіційні веб-сайти.

За підрахунками, за півроку 2024 року Татарстан зазнав втрат на війні в 18% більше, ніж у 2022 та 2023 роках. Регіон виявився на четвертій позиції після Краснодара, Башкірії та Свердловської області, які мали найбільшу кількість загиблих внаслідок війни. В середньому Татарстан втрачає 50 осіб щотижня.

Також Російська Федерація розпочала глобальну кампанію щодо вербування громадян інших країн для збільшення чисельності окупаційного контингенту в Україні. За інформацією Сергія Кислиці, постійного представника України при ООН, російська влада погрожувала африканським студентам та працівникам, що якщо вони не підуть на службу в армії, то їх візи не будуть продовжені. Москва також затримує іноземців з робочими візами і примушує їх обирати між депортацією та службою в армії.

Читайте також