Призначення Сибіги: Зеленський окреслив ключові напрямки роботи української дипломатії

Ключові напрямки роботи української дипломатії
Ключові напрямки роботи української дипломатії

Президент Володимир Зеленський поділився планами української дипломатії та ситуацією на фронті

У своєму зверненні 10 вересня, на 930-й день вторгнення Росії, Президент України Володимир Зеленський виділив головні напрямки роботи української дипломатії та оцінив ситуацію на фронті.

Зеленський оголосив призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ України. Основним завданням нового очільника міністерства є перетворення системи української дипломатії, щоб бути більш активною у відповіді на виклики.

"Україну мають повністю розуміти в усіх країнах-партнерах, зокрема в Європі. Україна потребує глибоких відносин та співпраці з країнами Латинської Америки, Африки та Азії", - підкреслив Президент.

Зеленський також наголосив на важливості розширення стратегічних зв'язків зі Сполученими Штатами та побудові стратегічного рівня співпраці з ключовими країнами різних регіонів.

Щодо ситуації на фронті, Президент висловив подяку українським військовим, які тримають оборону на Покровському та Курахівському напрямках. "Рішучість - це головне. Українці мають достатню рішучість. Рішучість наших партнерів повинна бути ще більшою", - підкреслив Зеленський.

Президент зазначив важливість своєчасного отримання обіцяних пакетів підтримки від партнерів і закликав до максимальних зусиль щодня для перемоги над окупантом.

Читайте також