Продюсери серіалу «Дивні дива» оголосили про завершення проєкту

Американський науково-фантастичний драматичний серіал «Дивні дива», права на який викупила медіа-компанія Netflix, завершиться на п'ятому сезоні.

Водночас Netflix анонсував четвертий, передостанній сезон. Він буде розділений на дві частини по 9 епізодів, оскільки брати Даффер (творці серіалу) зробили його довшим і насиченішим, ніж попередні. Перша частина вийде 27 травня, друга – 1 липня поточного року.

«Сім років тому ми спланували повний сюжет для «Дивних див». Тоді ми передбачали, що історія триватиме чотири-п’ять сезонів. Та сюжет виявився занадто великим, щоб розповісти за чотири, але, як ви переконаєтеся самі, ми зараз мчимо  до нашого фіналу. П’ятий сезон буде останнім», – зазначили брати Даффер.

За сюжетом події серіалу «Дивні дива» розгортаються у 1980-х роках у вигаданому місті Хоукінс, штат Індіана. Історія починається з того, як із секретної урядової лабораторії збігає дівчинка, що володіє телекінезом. Водночас з тим, у місті раптово та загадково зникає хлопчик, якого потім починають шукати.