Профанація та маніпуляція: У МЗС та ОП прокоментували пропозиції Путіна щодо "мирних переговорів"

Президент РФ Володимир Путін у прес-службі
Президент РФ Володимир Путін у прес-службі

Міністерство закордонних справ України вважає заяви Російського президента Володимира Путіна про започаткування мирних переговорів абсурдними. Вони вважають, що це маніпуляції з метою вводження міжнародного співтовариства в оману, знищення дипломатичних зусиль щодо досягнення справедливого світу та розколу єдності світової спільноти навколо принципів Статуту ООН.

Міністерство закордонних справ України зазначило, що висловлювання Путіна є стандартними для Москви, і нічого нового в цих заявах немає.

З'яви заяв були зроблені перед проведенням Глобального саміту світу в Швейцарії, що свідчить про те, що Росія боїться справжнього миру, вважають в МЗС України.

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк назвав ініціативу Путіна щодо врегулювання конфлікту "повною профанацією". Він вважає, що план російського лідера означає здачу українських територій, відмову від суверенітету, суб'єктності та захисту.

Подоляк також вважає, що скасування західних санкцій дозволить Росії мілітаризувати економіку та посилити інформаційні провокації по всьому світу.

Радник підкреслив, що пропозиції Путіна не мають нічого нового, реальних мирних ініціатив або бажання завершити війну, а лише прагнення продовжити її в нових форматах.

Читайте також